loading...
من زنده ام به عشق تو یاصاحب الزمان
مهدی کامرانی بازدید : 313 دوشنبه 01 خرداد 1391 نظرات (0)

چوب سخت

عموماً چوبهای سخت به خوبی و به آرامی میسوزند و ذغالهای بادوامی رابه جا میگذارند. درختهای آنها پهن برگ هستند. برگ اکثر آنها در پاییز می ریزد.چوبهای سخت لزوماً همیشه محکمتر و مقاومتر از چوبهای نرم نیستند.

چوب نرم

آتش تولید شده آنها دارای حرارت زیادی است ولی عمر کوتاه دارد. ایندرختها برگهای سوزنی دارند. اکثراً همیشه سبز هستند (در پاییز برگهایشان نمیریزد)، البته غیر از انواع کاج اروپایی، سرو و سیاه کاج با میوه های مخروطی شکل.

چوب مناسب آتش

باید از موارد زیر اطلاع حاصل کنید:

حرارت تولیدی انواع مختلفی از چوبها هر چوب سبز و تازه چگونه میسوزد؟

ذغال کدامیک بادوام بوده و چه چوبی سریعاً به خاکستر تبدیل میشود؟

آتش گرفتن چه چوبی با جرقه همراه است؟

این امر میتواند باعث سوراخ شدن کیسه خواب، لباسها و چادر شده و یامنجر به آتش سوزی در جنگل شود.

درجه سختی انواع چوب در ایجاد برش درجه سهولت و سرعت در آتش گرفتن.

خشکاندن چوب

از قطعه قطعه کردن یک درخت سبز و زنده چوب سبز بدست می آید. یعنی هنوزشیره گیاهی در سلولهای آنها وجود دارد. و وقتی که این چوبها خشک میشوند به آنهاکنده گفته میشود که این نوع چوب معمولاً آتش بهتری ایجاد میکند. زمان خشک شدن چوبهر درخت به سن درخت هنگام قطع شدن (درختان پیرتر شیره کمتری دارند)، فصل بریده شدنو آب و هوای منطقه رشد درخت بستگی دارد. مدت زمان متوسط برای خشکاندن چوب درختانسیب، بلوط و گردوی آمریکایی تقریباً یک سال و (زیر تابش نور خورشید تنها چند ماه)میباشد.

چوب سبز: این چوبها هنوز خشک نشده اند. همه چوبها خاصیت خشک شدن راندارند پس نمیتوان از آنها به عنوان سوخت استفاده کرد. از چوبهای سبز میتوان بهعنوان بازتابنده و یا محافظ ظروف استفاده کرد.

چوب خشک: انقباض سبب میشود این چوبها از مرکز دچار ترک خوردگی شوندولی این مسئله به این معنی نیست که الزاماً راحت تر تکه تکه میشوند. خاصیت تکه تکهشدن هر چوب به مشخصات آن برمی گردد.

چرا چوب می‌سوزد؟ ... تغییرات شیمیایی

برای اینکه مقادیر مختلف چوب بسوزد به میزان کافی اکسیژن و حرارت کافینیاز هست. درصورت فقدان یکی از این عوامل چوب آتش نخواهد گرفت. میزان اکسیژن موردنیاز و دمای مورد نیاز بنا به نوع چوب متغیر است. تغییر و تحولات شیمیایی در داخلچوب، در غیاب اکسیژن و با درجه حرارت بالا اتفاق می افتد که درنتیجه چوب شکستهشده، گازهایی آزاد میشوند که باعث آتش گرفتن بیشتر چوب میشود. هرچه درجه حرارتبیشتر باشد میزان گازهای تولیدی بیشتر است.

چوبهایی که به آتش اضافه میشوند، قبل از آتش گرفتن به دمای 282 سانتی‌گرادمی‌رسند. درعین حال تحولات درونی شیمیایی گازهای ذکر شده را آزاد کرده و درنتیجهچوبها آتش میگیرند. گازها برای سوختن اکسیژن کافی و درجه حرارت 537 درجه سانتی‌گراد.یک جرقه برای شعله ور شدن این گازها کافیست.

ذغال سنگ

ذغال سنگ انباشته ای از باقیمانده گیاهان است که هزاران سال درباتلاقها و لجنزارها روی هم جمع شده اند. کمبود اکسیژن مانع تجزیه کامل باقیماندهگیاهان میشود. ذغال سنگ را میتوان با تراشیدن، مانند قالبهای برفی، از زمین جدانمود. در طول زمان استخراج (برداشت ذغال سنگ) به سرعت خشک شده و قابل استفادهمیشود. در مناطق مختلف دردسترس است. از آن برای ساختن آتش، به خصوص در زمانهایگذشته، استفاده میکردند.

انتخاب صحیح چوب

مشخصات درختان مختلف جهت درست کردن آتش

نوع مثال مشخصات ویژه

چوبهای نرم وقتی که خوب خشک شوند به عنوان سوخت برای پخت و پز استفادهمیشوند. به راحتی می شکنند و خراش برمیدارند و زود آتش میگیرند. چوبهایی که کنارنهرها و رودها میرویند از این دسته هستند. پس از چوبهای شناوری که از آب میگیریممیتوان به عنوان سوخت استفاده کرد.

چوبهای نرم کاج سفید، به سرعت آتش گرفته و سریع خاموش میشوند.

صنوبر، لاله درختی

کاجها به خاطر چوب سختی که دارند به عنوان سوخت مورد استفاده قرارمیگیرند درصورت خشک بودن مناسب اند.

سیاه کاج

انواع کاج میلاد یک سوخت ضعیف است و از آن به عنوان آتش گیر استفادهمیشود، شعله اولیه آن برای درست کردن آتش مناسب است.

انواع کاج سیاه وقتی که خشک هستند بسیار زود آتش میگیرند، ولی موقعیکه خیس هستند به سختی آتش میگیرند.

انواع کاج زرد خوب میسوزند چون شیره داخلی آنها به جای اینکه مایعباشد حالت صمغی دارد.

بلوط قرمز برای سوخت باید از تکه های کوچک آن استفاده کرد.

مشخصات درختان مختلف جهت درست کردن آتش

نوع مثال مشخصات ویژه

چوب سخت گردوی آمریکایی آتش با حرارت بالا و ماندگاری زیاد،

بهترین چوب (چه سبز و چه خشک)، که ذغال سنگ سخت با گرمای بالا

شاه بلوط، درخت آهن، به جا میگذارد.

مانگویی، لاله درختی.

ذغال اخته، سیب جنگلی میسوزد و خاکستری سفید رنگ از

بلوط سیاه خود به جای میگذارد.

شاه بلوط خشک و آتشی با حرارت بالا دارند، جرقه های

سپیدار زرد زیادی ایجاد میکنند، از خود ذغال به

نمیگذارند مانند بالا آتش با حرارت زیاد، جرقه زیاد، بدون ذغال

افرای شکری زود آتش میگیرند، شعله خوب ذغال

خوب دارد.

اقاقیا، شاه توت جهت انبار کردن مناسب است، به راحتی بریده میشود ووقتی که سبز است به راحتی می‌شکند، شاخه های نازک آن به خوبی میشکند و به آرامی میسوزد.

زبان گنجشک به راحتی بریده میشود، برای حمل نسبت به سایز چوبهای سختسبکتر است، خشک آن

به خوبی آتش میگیرد شعله آن آبی و با دوام است.

خیار و شاه بلوط هندی خشک آن سوخت خوبی است و نمی شکند.

سپیدار شمالی خشک آن حرارت بالایی دارد و تقریباً دود نمیکند، بادواماست. لوازم پخت و پز را سیاه نمیکند پس مناسب این کار است.

توسکا به آسانی آتش میگیرد ولی دوام ندارد.

نارون سفید و قرمز آتش آنها بسیار ضعیف است.

 

روش چیدن چوبها برای داشتن آتش ایده آل

اگر چوبها به هم نزدیک باشند: در این حالت آتش دچار کمبود هوا میشود ودرجه حرارت افت کرده و خاموش میشود. دمیدن هوا و حد فاصل بین چوبها به بقای آتشکمک میکند. اگر چوبها را روی صفحه فلزی مشبکی قرار دهیم عبور هوا از زیر این شبکهباعث شعله ور شدن دوباره چوبها میشود.

 

فاصله مناسب: تعادل مناسب بین هوا و حرارت باعث میشود آتش خوبی داشتهباشیم. هر چه چوبها بهتر بسوزند، فضای بین آنها بیشتر میشود و باید کم کم چوبها رابه هم نزدیکتر کنیم و در مواقعی هم تعداد چوبها را بیشتر کنیم تا آتش خاموش نشود.

 

تکه تکه کردن چوب: چوبهای تکه تکه شده برای افروختن آتش بسیار مناسبهستند زیرا به راحتی آتش گرفته و به راحتی می سوزند.

 

فاصله زیاد: در این حالت گرمای آتش از بین میرود، چون درجه حرارت براییک آتش خوب مناسب نیست و آتش به تدریج خاموش میشود.

ذغال یا چوب؟

مزایای چوب: راحت تر میسوزد، به راحتی حمل میشود. تمیزتر است و بویحاصل از آتش آن بسیار مطبوع است.

 

مزایای ذغال: نسبت به حرارت و گرمایی که میدهد جای کمتری را میگیرد وحجم مشخصی از آن به مدت زیادی میسوزد. حرارت آن خیلی هدر نمی رود، لذا توصیه میشودبرای ایجاد حرارتی ملایم و یکنواخت از ذغال استفاده شود.

ذغال چوب

ذغال چوب حرارت بالایی دارد. دود نمیکند و کمترین وزن را به عنوانسوخت داراست. چوبی که در مجاورت هوای مناسب بسوزد کاملاً آتش میگیرد و اگر هوامحدود شود، دود نمیکند. در این مواقع آتش به اصطلاح خفه شده و چوب به ذغال تبدیلمیشود. برای درست کردن ذغال، چوبها را به صورت متراکم و درون گودالی قرار دهید سپسروی آن را با خاک بپوشانید و از چند جای مختلف آنها را آتش بزنید و با محدود کردنهوا سعی کنید آتش ملایم شود. در دمای 500 فارنهایت (260 سانتی گراد) فرایندهایشیمیایی باعث میشود که درجه حرارت چوبهای درحال سوختن افزایش یابد که این امر مصرفهوای اطراف چوبها را بالا برده و کم کم آنها را به کربن تبدیل میکند. این روندشاید روزها طول بکشد، که البته به سوخت مصرفی برای سوزاندن چوبها بستگی دارد. پساز اتمام فرآیند ذغالها را در همان گودال سرپوشیده نگهداری میکنیم چون در مجاورتهوا امکان دارد دوباره شعله ور شوند و به خاکستر تبدیل شوند. کیفیت این نوع ذغالبستگی به نوع چوب مصرفی اولیه دارد.

 

مشخصات چوبهای گوناگون (چوب آتشگیر- خاکستر- چوب سبز)

نوع مثال مشخصات ویژه

چوبهای ریشه دار زیرفون، زبان گنجشک، چوبهای قابل آتش گرفتن درحالتی

بکان، اقطی سیاه، کاج، که سبز هستند. این چوبها برای

سپیدار، تبریزی، استفاده به عنوان کنده پشت آتش،

سپیدار زرد، لاله درختی، کنده های جانبی آتش، و برای پخت

ساسافراس، ترشک درختی، و پز و به عنوان نگهدارنده ظرف

چنار و بلوط درختی. غذا بر روی آتش مناسب هستند.

کنده های مرده کاج. باید بدانیم که اگر پوست خارجی آن آتش نگیرد زبانهمیکشد و به سرعت خاموش میشود مگر اینکه از مقادیر زیادی مواد سوختی استفاده کرد.

چوب سبز. در پاییز و زمستان بهتر میسوزند چون شیره آنها کمتر است.درختانی که درکنار آب رشد کرده اند به سختی میسوزند. درختانی که در ارتفاع زیاد ومناطق خشک می رویند بهتر از درختانی که در خاک مرطوب می رویند، می سوزند.

شاه بلوط. اگر در قطعه های کوچک بریده شود به خوبی می سوزد.

چوبهای آتشن سرو سفید، به صورت ذغالهای مرده می سوزند،

شاه بلوط. به طوریکه هیچ شعله ای ندارند و

بودار هستند و می ترکند.

اقطی، سرو قرمز، شوکران، چوبهایی که دیر آتش میگیرند.

ساسافراس، لاله درختی، بکان

و صنوبر.

کاجهای نرم. چوبهایی که دیر آتش میگیرند.

راش، بلوط و گردوی آمریکایی. هنگام سوخت می ترکند.

چوبهای ریشه دار زبان گنجشک ابی، اقطی، بلافاصله روشن میشوند و زود

گیلاس، نارون، افرا، چنار، خاکستر میشوند.

نارون قرمز و شوکران.

گردوی آمریکایی، زان، افرا، به سختی تکه تکه میشوند.

نحان و نارون

وقتی سبز هستند به راحتی

تکه تکه میشوند

حمل چوبهای نیم سوز

درصورت نبودن کبریت میتوان برای روشن کردن آتش از چوبهای نیم سوزاستفاده کرد. محفظه هایی که برای این کار میتوان استفاده کرد: قوطی حلبی، شاخحیوانات، محفظه های ساخته شده از پوست درختان و یا جعبه ای از چوب سخت درختان.برای این کار محفظه را با خاک نرم پوشانده و روی آن را با خاک برگ بپوشانید. هر ازچند گاهی چوبهای نیم سوز را بررسی کنید و درصورت نیاز آنها را بدهید تا از شدتافروختگی آنها کاسته نشود. اگر به خوبی از آنها نگهداری کنید شاید بتوانید تاچندین روز چوبها را با خود حمل کنید.

خاک برگهای روی چوبها مانع رسیدن هوا به چوبها میشود از جهتی مقداریهوا باید به این نیم‌سوزها برسد و اگر نه به زودی خاموش میشوند.

چوبهای پوسیده

انرژی ذخیره شده در چوبهای پوسیده کاهش می یابد. چوبهای پوسیده خشک بهسرعت آتش گرفته و می سوزند ولی حرارت آنها محدود است. از تراشه های روی چوبهایپوسیده میتوان به عنوان آتش گیرانه استفاده نمود. فرآیند پوسیدن توسط قارچ، با کمکاکسیژن هوا، رطوبت و دمای 60 تا 90 درجه فارنهایت صورت میگیرد. چوبهای کاربردی درمنازل به دلیل خشک بودن نمی‌پوسند.

مهدی کامرانی بازدید : 283 شنبه 30 اردیبهشت 1391 نظرات (1)

دانستنیهای علم نجوم و فضا (بـــــــسیار جالب)

اولین بار كدامسیاره كشف شد؟ اولین مرد یا اولین زنی كه به فضا رفت ، چه كسی بود؟ وزن انساندرفضا چقدر خواهد بود؟ اگر به دنبال یافتن پاسخ این پرسشها و یا به جستجوی دانستنی‌هایجالب ، در مورد فضا و علم نجوم هستید ، روی ادامه مطلب كلیك نمایید.

آیااولین ستاره شناس تلسکوپ داشت؟
تالس ستاره شناس بزرگ یونان قدیم توانست از یک خورشید گرفتگی که در سال
۵۸۵ قبل از میلادرخ می داد با خبر شود و این ۲۰۰۰ سال قبل ازاختراع تلسکوپ بود. اختر شناسان قدیمی به جای تلسکوپ وسایلی برای اندازه گیریسیارات ، خورشید و ستارگان داشتند.

چهکسی کشف کرد که زمین به دور خورشید می چرخد؟ سالهای بسیاردور، حدود ۲۶۰ سال قبل ازمیلاد مسیح آریستار خوس ستاره شناس یونانی گفته بود که زمین به دور خورشید میچرخد، اما بیشتر مردم نمی توانند باور کنند که زمین حرکت میکند. تا اینکه در سال ۱۷۲۸ میلادی حدود ۲۰۰۰ سال بعد معلومگردید که او حقیقت را گفته است. جیمز برادلی ستاره شناس انگلیسی ، با بکار بردنتلسکوپ بسیار بزرگ مشاهده کرد که ستارگان بسیار کند حرکت میکنند و بنابراین زمینبه دور خورشید می چرخد.

چه کسی کشف کرد زمین گرد است؟
زمانی که کشتی از ساحل دور می شد این طور به نظر می رسید که افق ناپدید می گردد ومردم به همین دلیل می اندیشیدند که...
 

برای دیدن متن کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید
مهدی کامرانی بازدید : 164 شنبه 30 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

فراورده های زنبور عسل و خواص درمانی آنها

 

 

    زنبور عسل حشره ای است که حاصل آن ،محصولات با ارزشی از قبیل عسل ، ژله رویال ، موم و زهر است معروف ترین محصول زنبور عسل ، همان عسلی است که از محصولات دیگر بیشتر به مصرف می رسد. عسل ،ماده غذایی بسیار غنی و انرژی بخشی است که حدود80 درصد از قندهای ساده یا مونوساکاریدها ساخته شده و هر10 گرم آن 320 کالری ایجاد می کند این مونو ساکاریدها بسرعت جذب می شوند و اثر انرژی بخشی خود را آشکار می کنند

 

    خواص فیزیکی عسل ، اثر ضد باکتریایی دارد و از زمانهای قدیم انسانها از خاصیت ضد میکروبی عسل سود جسته و آن را در درمان ناراحتی های پوستی از قبیل زخمها و سوختگی ها به کار برده اند و یکی از بهترین پانسمانها محسوب میشود.همچنین ، عسل را در درمان بیماری های دستگاه تنفسی و عفونت های ناحیه حلق به کار می برند و خاصیت ضدباکتریایی آن موجب اثربخشی عسل می شود و خاصیت ضد التهابی آن نیز مشاهده شده که به هیگروسکوپیک بودن آن نسبت داده شده است.

 

    محصول دیگر زنبور عسل ، ژله رویال است که حاوی مواد مغذی در حالت تغلیظ یافته ای است که زنبور برای نوزادان خود می سازد، به این ماده اکسیر جوانی لقب داده اند وشکی نیست که با محتویات انرژی زا و پرپروتئین ، ماده بسیار مقوی است تحقیقات نشان داده است ، ژله رویال نیز دارای پروتئین ضد میکروبی است و نظر بیشتر محققان بر این است که این ماده ، سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند

 

    ژله رویال در درمان عفونتهای ویروسی و سرطان موثر است.شایان ذکر است ، موم زنبور عسل نیز در پزشکی و داروسازی مصرف زیادی دارد؛ در اکثر فرمولاسیون های کرمها، پمادها و لوسیون ، به عنوان جزء با ارزش از پایه استفاده می شود به دلیل بی اثر و غیر فعال بودن موم زنبور عسل ، براحتی با داروها مخلوط می شود، بدون این که هیچ واکنش ناخواسته ای بین مواد موثره و موم زنبور عسل رخ دهد.

 

    مصارف دیگر موم : امروزه برای حفاظت داروهای حساس به هیدرولیز و اکسیداسیون ، آنهارا با لایه ای نازک از موم زنبور عسل می پوشانند، موم عسل به عنوان لایه هیدروفوب پوششی در اطراف دارو ایجاد می کند و سبب آهسته شدن انحلال و آزاد سازی دارو می شود.

 

    گفتنی است ، عسل به عنوان دارو هیچ اثر سوء، عارضه یا بیماری را به دنبال ندارد ؛ مگر آن که فقط حساسیت های محدودی را به وجود بیاورد، بنا بر این در حالت آلرژی ، امراض عفونی ، سل ، امراض روانی ، بیماری های کبد و معده ، امراض غدد فوق کلیه ، نارسایی قلب و عروق ، ناراحتی های عصبی ، امراض خونی و ضعف شدید، باید از تجویز زهر زنبور عسل خودداری کرد.

درباره ما
امیدوارم از این وبلاگ بهره کافی را ببرید . لطفا برای استفاده بهتر از وبلاگ٫ به راهنمای وبلاگ(اولین مطلب) مراجعه فرمایید. با تشکر - مهدی کامرانی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    به نظر شما قهرمان فصل 91-92 ایران چه تیمی خواهد بود؟
    آیا از وبلاگ راضی هستید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 47
  • کل نظرات : 55
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 16
  • آی پی دیروز : 48
  • بازدید امروز : 19
  • باردید دیروز : 52
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 76
  • بازدید ماه : 121
  • بازدید سال : 990
  • بازدید کلی : 134,953
  • کدهای اختصاصی
    چاپ این صفحه

    انجمن آگهی بهترین کد قالب وبلاگ

    قالب و کد وبلاگ تاپ بلاگین

    قالبوبلاگکد وبلاگآگهیانجمن