loading...
من زنده ام به عشق تو یاصاحب الزمان
مهدی کامرانی بازدید : 154 پنجشنبه 04 خرداد 1391 نظرات (1)
لطفا در صورت اختلال در پخش موسیقی وبلاگ٫ موسیقی را قطع نموده(بر روی دکمه stop کلیک کنید) و دوباره پخش کنید(بر روی دکمه play کلیک کنید) برای بردن بهره کافی از وبلاگ, به صفحات دیگر و ادامه مطالب و صفحات جانبی نیز مراجعه فرمایید . لطفا در نظرسنجی ها هم شرکت فرمایید و برای اطلاع از بروز شدن وب در خبرنامه عضو شوید باتشکر-مهدی کامرانی
مهدی کامرانی بازدید : 332 پنجشنبه 04 خرداد 1391 نظرات (0)

6

امام مهدی کیست؟

امام مهدی کیست؟ وی یگانه فرزند امام عسکری علیه السلام یازدهمین امام شیعیان است. امام مهدی(عج) در سحرگاه نیمه شعبان 255 ق در سامرّا چشم به جهان گشود و پس از پنج سال زندگی تحت سرپرستی پدر، و مادر بزرگوارشان نرجس خاتون، در سال 260 ق به دنبال شهادت حضرت عسکری علیه السلام ـ همچون حضرت عیسی علیه السلام و حضرت یحیی علیه السلام که در سنین کودکی عهده دار نبوّت شده بودند ـ در پنج سالگی منصب امامت شیعیان را عهده دار شدند. آن بزرگوار پس از سپری شدن دوران غیبت با تشکیل حکومت عدل جهانی احکام الهی را در سرتاسر زمین حاکمیت خواهد بخشید.

میلاد نور

آخرین امام شیعیان در پانزدهم ماه شعبان 255 ق، علی رغم مراقبت های ویژه مأموران حکومت عباسی، در خانه امام عسکری علیه السلام چشم به جهان گشودند. تولد مخفیانه آن حضرت بی شباهت به تولد حضرت موسی علیه السلام و حضرت ابراهیم خلیل علیه السلام نیست. همان گونه که این دو پیامبر بزرگ الهی تحت شدیدترین تدابیر امنیتی فرعونیان و نمرودیان به اراده خداوند و به سلامت در کنار کاخ فرعون و نمرود متولّد شدند، حضرت مهدی(عج) نیز در حالی که جاسوسان و مأموران خلیفه عباسی تمام وقایع خانه امام یازدهم علیه السلام را زیر نظر داشتند، در کمال امنیت و بدون آن که دشمنان بویی ببرند، در سحرگاه روز جمعه نیمه شعبان قدم به جهان هستی گذاشتند.

سیمای مهدی(عج)

پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار علیهم السلام هر کدام در سخنان خود به اوصاف امام مهدی(عج) اشاره کرده اند. حضرت امام رضا علیه السلام در توصیف ویژگی های چهره و سجایای اخلاقی و ویژگی های برجسته آن حضرت می فرمایند: «قائم آل محمد(عج) هاله هایی از نور چهره زیبای او را احاطه کرده است رفتار معتدل و چهره شادابی دارد. از نظر ویژگی های جسمی شبیه ترین فرد به رسول خدا(ص) است. نشانه خاصّ او آن است که گرچه عمر بسیار طولانی دارد، ولی از سیمای جوانی برخوردار است؛ تا آن جا که هر بیننده ای او را چهل ساله یا کمتر تصور می کند. از دیگر نشانه های او آن است که تا زمان مرگ با وجود گذشت زمان بسیار طولانی هرگز نشان پیری در چهره او دیده نخواهد شد».

حجت خدا

روزی عثمان بن سعید بن عمری به همراه حدود چهل نفر از بزرگان شیعه به حضور امام عسکری علیه السلام رسیدند تا درباره جانشین آن حضرت سؤال کنند و در آینده از ایجاد اختلاف در مسئله امامت جلوگیری کنند. راوی می گوید: وقتی عثمان بن سعید به حضرت عسکری علیه السلام گفت: آمده ایم تا درباره مطلب مهمی که شما به آن آگاه ترید از شما سؤال کنیم، حضرت عسکری علیه السلام فرمودند: بنشین عثمان. پس از ساعتی امام علیه السلام فرمودند: آیا می خواهید بگویم به چه منظوری آمده اید؟ همه گفتند: ای فرزند رسول خدا، بفرمایید. آنگاه حضرت فرمودند: آمده اید تا درباره حجت خدا و امام پس از من بپرسید. همه گفتند: آری. در این لحظه ناگهان پسری که چهره درخشانی چون ماه داشت و از هر حیث به امام عسکری علیه السلام شبیه بود وارد شد. حضرت فرمودند: بعد از من پیشوای شما و جانشینم این فرزند من است. مواظب باشید پس از من در دین دچار آشفتگی نشوید...

دوران زندگی

دوران زندگی امام زمان(عج) به چهار دوره تقسیم می شود:

1 ـ از تولد تا غیبت: حضرت مهدی(عج) پس از تولد حدود پنج سال تحت سرپرستی پدر بزرگوارشان امام عسکری علیه السلام به صورت نیمه مخفی زندگی کردند. یکی از کارهای بسیار مهمی که حضرت امام حسن عسکری علیه السلام در این دوره انجام دادند این بود که امام مهدی(عج) را به بزرگان شیعه معرفی کردند تا در آینده در مسئله امامت دچار اختلاف نشوند.

2 ـ غیبت صغری: پس از شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام در سال 260 ق دوره غیبت صغری آغاز شد و تا سال 329 ق ادامه پیدا کرد. در این دوره حضرت مهدی(عج) از طریق چهار نائب به ادامه امور مردم می پرداختند.

3 ـ دوره غیبت کبری: این دوران از سال 329 ق شروع شد و تا زمانی که خداوند مصلحت بدانند ادامه خواهد داشت در این دوره پاسخ به پرسش ها و احکام مردم بر عهده نایبان عام آن حضرت است و حضرت نایب خاصی برای این دوره معرفی نکرده اند.

4 ـ دوره حکومت: پس از ظهور، امام زمان(عج) بر اساس احکام اسلام حکومت واحد جهانی تشکیل خواهند داد که در سایه آن سرتاسر عالم پر از عدل و داد خواهد شد.

مهدی کامرانی بازدید : 1125 دوشنبه 18 دی 1391 نظرات (0)
                                                               بسمه تعالی                                                 A
آزمون عربی (درس 1 تا 4(
دبیرستان فردوسی – 92-91
  نام و نام خانوادگی : .............................    شماره دفتری:.......    کلاس : .........2
  نمره آزمون از 10 بوده و مدت پاسخگویی 30 دقیقه میباشد
                                               سؤالات درس 1 تا 4                                                   بارم
   1 - لغات عربی را به فارسی و فارسی را به عربی ترجمه کنید                                             1
  الف) الأخیار                                                            ت) اصلب 
    ح) توبه کننده                                                          خ) ثبقا
   2 - جمله ها را ترجمه کنید                                                                                          2
  الف) ان السماوات والارض کانتا رتقا ففتقناهما
   ب )  قصرالامال فی الدنیا تفز
   ج )  خدایا مارا از تاریکی های خیال خارج کن و مارا به نور فهم اکرام کن
    د )  بچش یا علی ! این عاقبت کسی است که یتیمان و مسکینان را فراموش کرد
 
   3 – کلماتی  که زیر آنها خط کشیده است را ترکیب کرده و نوع اعراب آن ها را بنویسید               2
                                      القرآن یهدی الانسان الی صراط الله
   4 - کلمات زیر را تجزیه کنید                                                                                       1
   الف) هذا                                                    ب) المومن  
   5 - درجمله زیر معارف و نکره ها را پیدا کرده و نوع معارف را بنویسید                                1
                                  علی یذهب الی المدرسة مع سیارة و کتابه
 
بقیه سوالات در پشت صفحه
                                         صفحه 2 – ادامه سوالات درس 1 تا 4                                   بارم
   6 - خطای جمله ها را اصلاح کرده و علت آن را بیان کنید 
   الف) ابیک ینطق فی المدرسة
    ب) یجلس فی المجالس
   7 - نوع اعراب کلمات زیر را بنویسید                                                                             1  
   الف) المعلمین                ب) التی             ج) الانسان             د) ذو الفضل
   8 - جاهای خالی را با کلمه مناسب پر کنید                                                                        1
   الف) ................... ذکروا الله کثیرا ( المؤمنون – المومنان)
     ب) مررت ............. (بالتلمیذان – بالتلمیذین)
سوالات درس 5
   توجه : پاسخ به این قسمت الزامی نبوده و در صورت پاسخ، یک نمره به نمره ورقه اضافه
   خواهدشد
   9 – در جملات زیر موصوف و صفت ومضاف و مضاف الیه را بیابید                                   1                        
   الف) الحسن و الحسین سیدا شباب اهل الجنة
     ب) القرآن هو النور المبین و الصراط المستقیم
 
همیشه به خدا گفته ایم خدایا مشکل بزرگی داریم اما هیچ وقت به خود و مشکل خود نگفته ایم ای مشکل خدای بزرگی داریم
   
                                                             موفق و موید باشید
 

 

مهدی کامرانی بازدید : 130 جمعه 26 خرداد 1391 نظرات (0)

شهادت هفتمین ستاره تابناک امامت, امام موسی بن جعفر(ع), پدر گرامی علی بن موسی الرضا(ع), بر عموم شیعیان و بخصوص امام زمان (عج) تسلیت باد

مهدی کامرانی بازدید : 242 پنجشنبه 04 خرداد 1391 نظرات (0)

یارم چو قدح به دست گیرد


بازار بتان شکست گیرد

هر کس که بدید چشم او گفت


کو محتسبی که مست گیرد

در بحر فتاده‌ام چو ماهی


تا یار مرا به شست گیرد

در پاش فتاده‌ام به زاری


آیا بود آن که دست گیرد

خرم دل آن که همچو حافظ


جامی ز می الست گیرد


مهدی کامرانی بازدید : 191 پنجشنبه 04 خرداد 1391 نظرات (0)

مهدی

«مهدی» یکی از مشهورترین نام های حضرت است. امام باقر علیه السلام درباره دلیل نام گذاری آن حضرت به این اسم، می فرمایند: قائم آل محمد(عج) را به این دلیل، مهدی می نامند که او، مردم را به آن دسته از اموری که برایشان پوشیده است، هدایت خواهد کرد. وی، تورات اصلی و دیگر کتاب های پیامبران پیشین را از مخفی گاه آنها، بیرون خواهد ساخت. حضرت صادق نیز در این باره می فرمایند: به آن حضرت، مهدی گفته اند؛ زیرا او مردم را به امری که آن را گم کرده اند، هدایت می کند.

قائم

قائم، یکی از القاب حضرت مهدی(عج) است، امام رضا علیه السلام در تبیین دلیل این نام گذاری، می فرمایند: حضرت صاحب الامر(عج) را قائم نامیده اند، چون او، به حق، قیام خواهد کرد. شیخ صدوق نیز در کمال الدین نقل می کند که «صقر بن دلف» گفت: روزی از حضرت امام محمدتقی علیه السلام پرسیدم: یابن رسول اللّه، چرا فرزند امام عسکری علیه السلام را قائم نامیدند؟ آن حضرت فرمودند: برای این که او ،اصل امامت را پس از فراموش شدن و روی گرداندن بیشتر مردم از آن، دوباره مطرح خواهد ساخت.

منتَظَر

از امام جواد علیه السلام روایت شده است که حضرت مهدی(عج) را منتظَر می نامند؛ چون دوران غیبت برای وی، بسیار طولانی خواهد بود. مخلصان امت با وجود طولانی شدن این دوره، ظهور او را انتظار خواهند کشید، ولی شک کنندگان، دچار تردید خواهند شد و او را انکار خواهند کرد.

همچنین آن حضرت را منتظِر نیز نامیده اند؛ زیرا وجود مبارک امام زمان(عج) همواره در حال انتظار به سر می برند، تا اجازه قیام و ظهورشان از سوی خداوند متعال صادر شود. آنگاه ستم را از زمین بزدایند و آن را از عدل و داد پُر سازند.

حجت اللّه

در دسته ای از روایت ها و دعاها، امام عصر(عج) را حُجّت یا حجّة اللّه نامیده اند. درباره دلیل این نام گذاری، نظرهای گوناگونی بیان شده است. از جمله گفته اند: خداوند تبارک و تعالی به وسیله آن حضرت بر بندگانش، اتمام حجّت می کند و به همه پرسش ها و شبهه های آنان پاسخ می دهد. به گونه ای که در سرپیچی از حق، برای هیچ کس، بهانه ای باقی نخواهد ماند. برخی نیز گفته اند: امام زمان(عج) حجة اللّه است؛ به این معنی که حکومت الهی بر همه خلایق، به دست آن حضرت تحقق خواهد یافت.

صاحب الامر

امام مهدی(عج) را صاحب الامر نیز می نامند؛ زیرا آن حضرت، رهبر و پیشوایی است که خداوند تبارک و تعالی، پیروی از ایشان را بر همه بندگان خود، واجب دانسته است. از جمله در قرآن کریم می فرماید: «ای کسانی که ایمان آورده اید، از خدا و پیامبرش و صاحبان امر، پیروی کنید».

روایت معتبری در تفسیر این آیه، تصریح دارد که مراد از «اولی الامر»، امامان معصوم و خاندان پیامبر اکرم(ص)اند که نخستین آنان، حضرت علی بن ابی طالب علیه السلام و واپسین آنان، حجت بن الحسن العسکری؛ امام زمان(عج) است.

خلف صالح

یکی دیگر از القاب امام زمان(عج)، خلف صالح است که این تعبیر در سخنان ائمه اطهار علیهم السلام بیشتر به چشم می خورد. امام صادق علیه السلام در این باره می فرمایند: خلف صالح از فرزندان من است. مهدیِ این امّت اوست. نامش محمد و کنیه اش، ابوالقاسم است که در آخرالزمان، قیام خواهد کرد.

مراد از خلف، جانشین است. آن حضرت را خلف صالح می گویند؛ زیرا جانشین همه انبیا و اوصیای پیشین است و همه دانش، حالت ها و ویژگی های آنان را در خود گرد آورده است. در حدیث «لوح» حضرت صدیقه طاهره(س) در این باره آمده است: آن گاه پس از امام عسکری علیه السلام این سلسله (امامت) را با پسر و خلف او کامل می کنم. او که برای جهانیان رحمت است. برای اوست کمال صفوت آدم و رفعت ادریس و آرامش نوح و بردباری ابراهیم و شدّت و صلابت موسی و بهای عیسی و صبر ایوب...

بقیّة اللّه

از جمله لقب های امام زمان(عج)، بقیّة اللّه است. درباره نامیده شدن آن حضرت به این لقب، دیدگاه های گوناگون، مطرح شده است؛ برای مثال، گفته اند: این تعبیر، واژه ای جامع و کامل است که شخصیت و عظمت آن حضرت را بیان می کند؛ زیرا آن حضرت، وارث آدم و یادگار کسی است که ملایکه بر او سجده کردند و همه موجودات در برابر او سر تسلیم فرود آوردند.

همچنین گفته اند چون آن حضرت قیام کنند، به کعبه تکیه می دهند و نخستین آیه ای که به زبان جاری خواهند ساخت، این است: اگر مؤمن باشید، بقیّة اللّه برای شما از هرچیز دیگر، بهتر است. آن گاه خواهد فرمود: منم بقیة اللّه و حجت الهی و خلیفه او برای شما. از آن پس، هرکس که به ایشان سلام کند، از عبارت السّلام علیک یا بقیّة اللّه فی ارضه استفاده می کند.

منتقم

«منتقِم» از دیگر لقب های حضرت مهدی(عج) است. حضرت رسول اکرم(ص) در این باره فرمودند: از جمله اوصاف مهدی آل محمّد(عج) این است که انتقام مظلومان را از ستم گران خواهد گرفت. افزون بر این، خود امام عصر(عج) به احمد بن اسحاق نوشتند: من از دشمنان خداوند، انتقام خواهم گرفت.

وارث

در بعضی دعاها و سخنان ائمه علیهم السلام ، از حضرت مهدی(عج) با عنوان وارث یاد شده است. پیامبر اکرم(ص) در خطبه غدیریه می فرمایند: آن حضرت، وارث علوم، کمالات، مقامات و منزلت های همه انبیا و اوصیا و پدران بزرگوارش خواهد بود. به عبارت دیگر، همه آن چه انبیا و اوصیا داشته اند، او یک جا خواهد داشت.

موعود

موعود یکی از نام های مشهور آن حضرت است که تقریبا در همه ادیان آسمانی به آن معروف است. امام سجاد علیه السلام در تفسیر آیه وَ ما تُوعَدُون، دلیل این نام گذاری را چنین بیان می فرمایند: مقصود، قیام قائم آل محمد(ص) است که وعده ظهور او به همه پیامبران و امت های گذشته داده شده است. بنابراین، در زیارت آن حضرت آمده است: سلام بر آن مهدی که خداوند وعده داده است که به واسطه او بین همه مردم، وحدت و یکپارچگی ایجاد کند.

خاتم الاوصی

از جمله لقب های حضرت مهدی(عج)، خاتم الاوصیاست؛ زیرا آن حضرت، آخرین وصی پیامبر اکرم(ص) و آخرین امام معصومند که با ظهور خود، نظام عدل اسلامی را در سرتاسر جهان، حاکمیت خواهند بخشید. از خدمت گزار امام عسکری علیه السلام نقل شده است که وقتی به حضور حضرت مهدی(عج) رسیدم، حضرت، خود را با این تعبیرها به من معرفی کردند: منم خاتم الاوصیا که خداوند تبارک و تعالی به واسطه من، بلاها و فتنه ها را از خاندان و شیعیانم، برطرف خواهد ساخت.

داعی

در یکی از زیارت ها با تعبیر «داعِیَ اللّه» از امام مهدی(عج) یاد شده است: اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا داعِیَ اللّه. درباره دلیل این نام گذاری نقل شده است که آن حضرت از جانب خداوند متعال مأموریت دارند تا مردم را به سوی پروردگارشان فرا خوانند. ایشان در این راه، به اندازه ای تلاش خواهند کرد تا آیین الهی در سرتاسر جهان حاکمیّت پیدا کند و جز دین خدا، هیچ مکتب و تفکری، ادعای جهان داری و راهنمایی بشر را نداشته باشد.

برای امام زمان(عج) بیش از سیصد لقب ذکر شده که هر یک بر بعد خاصی از شخصیت و ویژگی های اخلاقی و روحی آن حضرت دلالت دارد. از جمله آنهاست: مهدی، منصور، قائم، حجت الله، صاحب الامر، خلف صالح، بقیة الله، منتقم، موعود، خاتم الاوصیا، داعی، باسط، ثائر، صاحب الزمان، ولی اللّه، خلیفة الرحمان، برهان، سیّد و منتظر.

باسط

یکی از لقب های امام زمان(عج) باسط است. باسط یعنی کسی که نعمت و برکات را گسترده می سازد. در زمان حکومت آن حضرت داد در همه جا گسترده خواهد شد. همه مخلوقات در سایه عدالت آن بزرگوار به آرامش و آسایش دست می یابند و از نعمت های الهی بهره مند خواهند شد. همچنین احکام حیات بخش اسلام در سرتاسر عالم مورد توجه قرار گرفته، زمینه تشکیل حکومت واحد جهانی بر اساس قوانین الهی فراهم خواهد آمد. زمین و آسمان برکات خود را در زمان حضرت به مردم ارزانی خواهند داشت. اساس کفر و شرک از بین می رود و همه مردم در سایه آن حضرت تسلیم آیین الهی خواهند شد و حتی درندگان نیز خوی درندگی خویش را کنار خواهند گذاشت.

تمام

هر یک از لقب های حضرت مهدی(عج) بر گوشه ای از ویژگی های شخصیّت بی نظیر آن حضرت دلالت دارد. یکی از لقب های آن حضرت «تمام» است. امام مهدی(عج) را از آن جهت لقب تمام داده اند که آن حضرت در کمالات اخلاقی، سجایای انسانی، شرافت نسب و خاندان، شوکت و عظمت، رأفت و محبّت و قدرت و سلطنت تام و بی عیب است و احدی از انبیا و اولیا به آن حدّ دست نیافته اند و توفیقی که امام زمان(عج) در اجرای احکام الهی پیدا کرده هیچ یک از پیامبران و اوصیا پیدا نکرده است. همچنین می توان گفت: آن حضرت را تمام نامیده اند چون وی متمّم و کامل کننده خلافت و حکومت الهی و نیز علوم و کمالات در روی زمین است و از طریق رهنمودها و برنامه های تربیتی و اخلاقی آن حضرت است که بشر به بالاترین درجات کمال روحی و عرفانی دست خواهد یافت.

غائب

از جمله لقب هایی که برای مهدی موعود(عج) ذکر شده لقب غائب است. غائب یعنی غیرظاهر. آن گاه که ستم پیشه گان ظلمت پرست، نورانیّت دوازدهمین حجّت بر حقّ الهی را تاب نیاوردند و با یورش به منزل امام عسکری علیه السلام در صدد بر آمدند تا منجی عالم بشریت را به قتل برسانند، خداوند متعال به قدرت و حکمت لایزال خویش، زمینه غیبت آخرین حجتش را فراهم ساخت تا با حفظ جان باقی مانده سلسله امامت و سلاله نبوّت نعمت خود را بر انسان های ستمدیده کامل کند. از آن روز غیبت مصلح بزرگ بشر آغاز شد و امام دوازدهم هم از این رو به امام غائب معروف شد.

مأمول

مأمول یعنی آرزو شده و کسی که مردم به او امید بسته اند و چشم انتظار اویند. این تعبیر از جمله لقب های حضرت مهدی(عج) است. همه مردم دنیا چشم انتظار قیام آن منجی بزرگند تا با ظهور خویش ستم و تبعیض و تعدّی را از سرتاسر جهان برطرف ساخته، دنیا را پر از عدل و داد سازد. لقب مأمول به این حقیقت اشاره دارد که چون همه آرزوی ظهور آن حضرت را دارند به او امام مأمول می گویند. در قسمتی از زیارت گران قدر «سلام علی آل یس» آمده است: «سلام بر تو ای امام امین. درود بر تو ای مقدّم بر همه عالم که تمام مخلوقات در آرزوی تو به سر می برند».

ناطق

یکی از لقب های معروف امام زمان(عج) لقب «ناطق» است. در زیارت عاشورا آمده است: «ان یرزقنی طلب ثارکم مع امام مهدی ناطق؛ از خداوند متعال درخواست می کنم که توفیق انتقام گرفتن از دشمنان شما را به همراه امام و راهنمای ناطق روزی ام کند». لقب ناطق را رسول خدا(ص) به حضرت مهدی(عج) دادند و در حدیثی در معرفی تک تک ائمه اطهار علیهم السلام ، بیان فرمودند. این لقب از آن رو به امام عصر(عج) داده شده است که ائمه قبلی بر اثر تسلط دشمنان، بسیاری از امور و اسرار را نمی توانستند بیان کنند؛ چون خطرهای فراوانی اساس اسلام را تهدید می کرد. اما حضرت مهدی(عج) وقتی ظهور کنند از چنان قدرت و عظمتی برخوردار خواهند بود که تمام طاغوت ها را سرکوب کرده، همه علوم و معارف را بدون هیچ گونه نگرانی بیان، و حکم خداوند را جاری می فرمایند.

نور آل محمد(ص)

«نور آل محمد» از لقب های حضرت مهدی(عج) است که ریشه قرآنی دارد. توضیح آنکه هرچند نام امام زمان(عج) در قرآن کریم ذکر نشده است ولی در روایات مربوط به تفسیر آیات، در موارد متعدد برخی از آیات به اعمال و ویژگی های آن حضرت تفسیر یا تأویل یا تطبیق شده است؛ به عنوان مثال آیاتی چون واللّه متمّ نوره (خدا نور خودش را کامل خواهد ساخت) یا اشرقت الارض بِنور ربّها (زمین به نور پروردگارش روشن می گردد) و یهدی اللّه بنوره من یشاء (خداوند هرکس را که بخواهد با نور خودش هدایت می کند) به ولایت حضرت قائم(عج) و ظهور و ارشادات آن حضرت تفسیر شده است

مهدی کامرانی بازدید : 131 پنجشنبه 04 خرداد 1391 نظرات (0)

جوانی با چاقو وارد مسجد شد و گفت :

بین شما کسی هست که مسلمان باشد ؟

همه با ترس و تعجب به هم نگاه کردند و سکوت در مسجد حکمفرما شد ، بالاخره پیرمردی با ریش سفید از جا برخواست و گفت :

آری من مسلمانم.

جوان به پیرمرد نگاهی کرد و گفت با من بیا ،

پیرمرد بدنبال جوان براه افتاد و با هم چند قدمی از مسجد دور شدند ، جوان با اشاره به گله گوسفندان به پیرمرد گفت که میخواهد تمام آنها را قربانی کند و بین فقرا پخش کند و به کمک احتیاج دارد .

پیرمرد و جوان مشغول قربانی کردن گوسفندان شدند و پس از مدتی پیرمرد خسته شد و به جوان گفت که به مسجد بازگردد و شخص دیگری را برای کمک با خود بیاورد.

جوان با چاقوی خون آلود به مسجد بازگشت و باز پرسید :

آیا مسلمان دیگری در بین شما هست ؟

افراد حاضر در مسجد که گمان کردند جوان پیرمرد را بقتل رسانده نگاهشان را به پیش نماز مسجد دوختند .

پیش نماز رو به جمعیت کرد و گفت :

چرا نگاه میکنید ، به عیسی مسیح قسم که با چند رکعت نماز خواندن کسی مسلمان نمیشود ...

مهدی کامرانی بازدید : 545 پنجشنبه 04 خرداد 1391 نظرات (0)

فاش می‌گویم و از گفته خود دلشادم


بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم

طایر گلشن قدسم چه دهم شرح فراق


که در این دامگه حادثه چون افتادم

من ملک بودم و فردوس برین جایم بود


آدم آورد در این دیر خراب آبادم

سایه‌ی طوبی و دلجویی حور و لب حوض


به هوای سر کوی تو برفت از یادم

نیست بر لوح دلم جز الف قامت دوست


چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم

کوکب بخت مرا هیچ منجم نشناخت


یا رب از مادر گیتی به چه طالع زادم

تا شدم حلقه به گوش در میخانه عشق


هردم آید غمی از نو به مبارکبادم

می‌خورد خون دلم مردمک دیده سزاست


که چرا دل به جگرگوشه مردم دادم

پاک کن چهره‌ی حافظ به سر زلف ز اشک


ور نه این سیل دمادم ببرد بنیادم


مهدی کامرانی بازدید : 216 پنجشنبه 04 خرداد 1391 نظرات (0)

تا به کی درخواب سنگین روزگارم بگذرد


زندگی در سنگ خارا چون شرارم بگذرد

چند اوقات گرامی همچو طفل نوسواد


در ورق گردانی لیل و نهارم بگذرد؟

بس که ناز کارنشناسان ملولم ساخته است


دست می‌مالم به هم تا وقت کارم بگذرد

بار منت بر نمی‌تابد دل آزاده‌ام


غنچه گردم گر نسیم از شاخسارم بگذرد

با خیال او قناعت می‌کنم، من کیستم


تا وصالش در دل امیدوارم بگذرد؟

من که چون خورشید تابان لعل سازم سنگ را


از شفق صائب به خون دل مدارم بگذرد

مهدی کامرانی بازدید : 147 چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

چوب  

 مجراهای چوبی بوسیلهسلولهای مرده و دیواره های چوبی شده بوجود می آیند. در هر دو حال پروتوپلاسم سلولیپدیدار می گردد و دیوارها بوسیله ته نشین شدن ماده لیگنین (که سختی چوب از آن است)افزایش می یابند.     

از نظر گیاه شناسی، بخش جامد و سخت زیر پوست ساقه درخت یا دیگر گیاهانچوبی است که به شکل بافت آوندی وجود دارد.گرچه در باور عموم چوب تنها در درخت وبوته یافت می شود، از نظر علمی در همه گیاهان آوندی وجود دارد.

 

بافت چوبی یا مجراهای چوبی، که شیره خام، آب و نمک های معدنی محلول رااز ریشه به برگ ها و غنچه های هوایی می برد.

 

آوند آبکشی یا مجراهای لیبر، که غذای آماده برای برگ ها (شیره تولیدی)به شکل محلول از طریق آنها برای تغذیه بقیه گیاه به گردش در می آید.

 

مجراهای چوبی بوسیله سلولهای مرده و دیواره های چوبی شده بوجود میآیند. در هر دو حال پروتوپلاسم سلولی پدیدار می گردد و دیوارها بوسیله ته نشین شدنماده لیگنین (که سختی چوب از آن است) افزایش می یابند.سطوح تار و آوندی در نخستینسال رشد خود را در فاصله ای معین در بافت میان آوندهای چوبی و آبکشی قرار می دهند،این لایه کامبیوم نامیده می شود. کامبیوم به دو بخش درونی (آوند چوبی) و بیرونی(آوند آبکشی) تقسیم می شود. همچنانکه سلولهای پیر با رشد پیوسته تنه فرو می ریزند،لایه های تازه آوند آبکشی کار خود را انجام می دهند.چوب بی گمان یکی از بهترین وسودمندترین مواد خام طبیعت است و بی آن بشر هرگز به سطح پیشرفت و رفاه کنونی نمیرسید.

 

چوب ابتدا، ماده ای حیاتی برای ساخت ابزارهای اولیه، خانه و قایق برایحرکت در رودها بود. سپس، برای ساخت اکثر اشیا و ابزارهای سودمندی که انسان قرنهابرای پیشرفت زندگی خود به آنها متکی بود، به کار رفت. بخشی از تکنولوژی چوب بر اثرتلاش صنعتگران باقی مانده، ولی بیشتر آن ناچار از بین رفته و با مواد و روشهایدیگر که نتیجه انقلاب صنعتی بشر است، جایگزین شده است.چوب تنها منبع طبیعیتجدیدپذیر است. نفت و زغال و دیگر معادن سرانجام روزی تمام خواهد شد، ولی جنگلی کهخوب نگهداری شود (حتی گاه بدون نگهداری) بطور نامحدود به تولید چوب ادامه خواهدداد. چوب جایگاه برجسته ای در اقتصاد جهانی دارد. تولید سالانه چوب در جهان ????میلیون متر مکعب است. خواص فیزیکی و شیمیایی و نیز مکانیکی چوب آن را فعلاْ بیجانشین کرده است.

چوب یکی از قدیمی ترین و ابتدایی ترین مصالح ساختمانی موجود در طبیعتاست که بشر در طول تاریخ از آن بهره برده است. چوب تنها مصالح ساختمانی است که ازمنبع قابل تجدید بدست می آید و از مصالح خوبی برای مناطق زلزله خیز می باشد. ازجمله مهمترین کاربرد های چوب، می توان به موارد زیر اشاره کرد : استفاده از چوببرای اعضای باربر استفاده از چوب برای نماسازی و تزئین استفاده از چوب برای کارهایکمکی در ساخت و ساز، مانند قالب سازی، چوب بست و ...نکته قابل توجه این است که درتعیین مشخصه های مکانیکی چوبها باید مواردی همچون ناهماهنگی چوب، مقدار رطوبت، نوعچوب، محل رویش، پهنی دایره سالانه، درجه حرارت، تعداد گره های روی چوب، شرایطنمونه گیری، شرایط لحظه ای آزمایش و دستورالعمل آزمایشی را در نظر گرفت. مقدمه:مقاومت چوب به صورت مستقیم به ناهماهنگی خواص آن بستگی دارد. مقاومت کششی چوب درجهت عمود بر الیاف کمتر از آن در جهت الیاف می باشد. معمولاً چوب را به ندرت درجهت عمود بر الیاف تحت بار کششی قرار می دهند.

درباره مقاومت فشاری چوب، این مقاومت در امتداد تارها افزایش می یابدو هر چه چوب فشرده تر گردد، مقاومت آن افزایش می یابد. بیشترین مقاومت چوب در حالتمتراکم و زمانی که حجمی حدود ?/? حجم اولیه را داراست، به وجود می آید. گاهی اوقاتدر حالت متراکم چوب، می توانیم به ?? برابر مقاومت فشاری در جهت عمود بر الیافبرسیم. مقاومت چوب در جهت مایل بر الیاف تقریباً برآیندی از مقاومت آن در دو جهتعمود بر هم است

 

 

مهدی کامرانی بازدید : 313 دوشنبه 01 خرداد 1391 نظرات (0)

چوب سخت

عموماً چوبهای سخت به خوبی و به آرامی میسوزند و ذغالهای بادوامی رابه جا میگذارند. درختهای آنها پهن برگ هستند. برگ اکثر آنها در پاییز می ریزد.چوبهای سخت لزوماً همیشه محکمتر و مقاومتر از چوبهای نرم نیستند.

چوب نرم

آتش تولید شده آنها دارای حرارت زیادی است ولی عمر کوتاه دارد. ایندرختها برگهای سوزنی دارند. اکثراً همیشه سبز هستند (در پاییز برگهایشان نمیریزد)، البته غیر از انواع کاج اروپایی، سرو و سیاه کاج با میوه های مخروطی شکل.

چوب مناسب آتش

باید از موارد زیر اطلاع حاصل کنید:

حرارت تولیدی انواع مختلفی از چوبها هر چوب سبز و تازه چگونه میسوزد؟

ذغال کدامیک بادوام بوده و چه چوبی سریعاً به خاکستر تبدیل میشود؟

آتش گرفتن چه چوبی با جرقه همراه است؟

این امر میتواند باعث سوراخ شدن کیسه خواب، لباسها و چادر شده و یامنجر به آتش سوزی در جنگل شود.

درجه سختی انواع چوب در ایجاد برش درجه سهولت و سرعت در آتش گرفتن.

خشکاندن چوب

از قطعه قطعه کردن یک درخت سبز و زنده چوب سبز بدست می آید. یعنی هنوزشیره گیاهی در سلولهای آنها وجود دارد. و وقتی که این چوبها خشک میشوند به آنهاکنده گفته میشود که این نوع چوب معمولاً آتش بهتری ایجاد میکند. زمان خشک شدن چوبهر درخت به سن درخت هنگام قطع شدن (درختان پیرتر شیره کمتری دارند)، فصل بریده شدنو آب و هوای منطقه رشد درخت بستگی دارد. مدت زمان متوسط برای خشکاندن چوب درختانسیب، بلوط و گردوی آمریکایی تقریباً یک سال و (زیر تابش نور خورشید تنها چند ماه)میباشد.

چوب سبز: این چوبها هنوز خشک نشده اند. همه چوبها خاصیت خشک شدن راندارند پس نمیتوان از آنها به عنوان سوخت استفاده کرد. از چوبهای سبز میتوان بهعنوان بازتابنده و یا محافظ ظروف استفاده کرد.

چوب خشک: انقباض سبب میشود این چوبها از مرکز دچار ترک خوردگی شوندولی این مسئله به این معنی نیست که الزاماً راحت تر تکه تکه میشوند. خاصیت تکه تکهشدن هر چوب به مشخصات آن برمی گردد.

چرا چوب می‌سوزد؟ ... تغییرات شیمیایی

برای اینکه مقادیر مختلف چوب بسوزد به میزان کافی اکسیژن و حرارت کافینیاز هست. درصورت فقدان یکی از این عوامل چوب آتش نخواهد گرفت. میزان اکسیژن موردنیاز و دمای مورد نیاز بنا به نوع چوب متغیر است. تغییر و تحولات شیمیایی در داخلچوب، در غیاب اکسیژن و با درجه حرارت بالا اتفاق می افتد که درنتیجه چوب شکستهشده، گازهایی آزاد میشوند که باعث آتش گرفتن بیشتر چوب میشود. هرچه درجه حرارتبیشتر باشد میزان گازهای تولیدی بیشتر است.

چوبهایی که به آتش اضافه میشوند، قبل از آتش گرفتن به دمای 282 سانتی‌گرادمی‌رسند. درعین حال تحولات درونی شیمیایی گازهای ذکر شده را آزاد کرده و درنتیجهچوبها آتش میگیرند. گازها برای سوختن اکسیژن کافی و درجه حرارت 537 درجه سانتی‌گراد.یک جرقه برای شعله ور شدن این گازها کافیست.

ذغال سنگ

ذغال سنگ انباشته ای از باقیمانده گیاهان است که هزاران سال درباتلاقها و لجنزارها روی هم جمع شده اند. کمبود اکسیژن مانع تجزیه کامل باقیماندهگیاهان میشود. ذغال سنگ را میتوان با تراشیدن، مانند قالبهای برفی، از زمین جدانمود. در طول زمان استخراج (برداشت ذغال سنگ) به سرعت خشک شده و قابل استفادهمیشود. در مناطق مختلف دردسترس است. از آن برای ساختن آتش، به خصوص در زمانهایگذشته، استفاده میکردند.

انتخاب صحیح چوب

مشخصات درختان مختلف جهت درست کردن آتش

نوع مثال مشخصات ویژه

چوبهای نرم وقتی که خوب خشک شوند به عنوان سوخت برای پخت و پز استفادهمیشوند. به راحتی می شکنند و خراش برمیدارند و زود آتش میگیرند. چوبهایی که کنارنهرها و رودها میرویند از این دسته هستند. پس از چوبهای شناوری که از آب میگیریممیتوان به عنوان سوخت استفاده کرد.

چوبهای نرم کاج سفید، به سرعت آتش گرفته و سریع خاموش میشوند.

صنوبر، لاله درختی

کاجها به خاطر چوب سختی که دارند به عنوان سوخت مورد استفاده قرارمیگیرند درصورت خشک بودن مناسب اند.

سیاه کاج

انواع کاج میلاد یک سوخت ضعیف است و از آن به عنوان آتش گیر استفادهمیشود، شعله اولیه آن برای درست کردن آتش مناسب است.

انواع کاج سیاه وقتی که خشک هستند بسیار زود آتش میگیرند، ولی موقعیکه خیس هستند به سختی آتش میگیرند.

انواع کاج زرد خوب میسوزند چون شیره داخلی آنها به جای اینکه مایعباشد حالت صمغی دارد.

بلوط قرمز برای سوخت باید از تکه های کوچک آن استفاده کرد.

مشخصات درختان مختلف جهت درست کردن آتش

نوع مثال مشخصات ویژه

چوب سخت گردوی آمریکایی آتش با حرارت بالا و ماندگاری زیاد،

بهترین چوب (چه سبز و چه خشک)، که ذغال سنگ سخت با گرمای بالا

شاه بلوط، درخت آهن، به جا میگذارد.

مانگویی، لاله درختی.

ذغال اخته، سیب جنگلی میسوزد و خاکستری سفید رنگ از

بلوط سیاه خود به جای میگذارد.

شاه بلوط خشک و آتشی با حرارت بالا دارند، جرقه های

سپیدار زرد زیادی ایجاد میکنند، از خود ذغال به

نمیگذارند مانند بالا آتش با حرارت زیاد، جرقه زیاد، بدون ذغال

افرای شکری زود آتش میگیرند، شعله خوب ذغال

خوب دارد.

اقاقیا، شاه توت جهت انبار کردن مناسب است، به راحتی بریده میشود ووقتی که سبز است به راحتی می‌شکند، شاخه های نازک آن به خوبی میشکند و به آرامی میسوزد.

زبان گنجشک به راحتی بریده میشود، برای حمل نسبت به سایز چوبهای سختسبکتر است، خشک آن

به خوبی آتش میگیرد شعله آن آبی و با دوام است.

خیار و شاه بلوط هندی خشک آن سوخت خوبی است و نمی شکند.

سپیدار شمالی خشک آن حرارت بالایی دارد و تقریباً دود نمیکند، بادواماست. لوازم پخت و پز را سیاه نمیکند پس مناسب این کار است.

توسکا به آسانی آتش میگیرد ولی دوام ندارد.

نارون سفید و قرمز آتش آنها بسیار ضعیف است.

 

روش چیدن چوبها برای داشتن آتش ایده آل

اگر چوبها به هم نزدیک باشند: در این حالت آتش دچار کمبود هوا میشود ودرجه حرارت افت کرده و خاموش میشود. دمیدن هوا و حد فاصل بین چوبها به بقای آتشکمک میکند. اگر چوبها را روی صفحه فلزی مشبکی قرار دهیم عبور هوا از زیر این شبکهباعث شعله ور شدن دوباره چوبها میشود.

 

فاصله مناسب: تعادل مناسب بین هوا و حرارت باعث میشود آتش خوبی داشتهباشیم. هر چه چوبها بهتر بسوزند، فضای بین آنها بیشتر میشود و باید کم کم چوبها رابه هم نزدیکتر کنیم و در مواقعی هم تعداد چوبها را بیشتر کنیم تا آتش خاموش نشود.

 

تکه تکه کردن چوب: چوبهای تکه تکه شده برای افروختن آتش بسیار مناسبهستند زیرا به راحتی آتش گرفته و به راحتی می سوزند.

 

فاصله زیاد: در این حالت گرمای آتش از بین میرود، چون درجه حرارت براییک آتش خوب مناسب نیست و آتش به تدریج خاموش میشود.

ذغال یا چوب؟

مزایای چوب: راحت تر میسوزد، به راحتی حمل میشود. تمیزتر است و بویحاصل از آتش آن بسیار مطبوع است.

 

مزایای ذغال: نسبت به حرارت و گرمایی که میدهد جای کمتری را میگیرد وحجم مشخصی از آن به مدت زیادی میسوزد. حرارت آن خیلی هدر نمی رود، لذا توصیه میشودبرای ایجاد حرارتی ملایم و یکنواخت از ذغال استفاده شود.

ذغال چوب

ذغال چوب حرارت بالایی دارد. دود نمیکند و کمترین وزن را به عنوانسوخت داراست. چوبی که در مجاورت هوای مناسب بسوزد کاملاً آتش میگیرد و اگر هوامحدود شود، دود نمیکند. در این مواقع آتش به اصطلاح خفه شده و چوب به ذغال تبدیلمیشود. برای درست کردن ذغال، چوبها را به صورت متراکم و درون گودالی قرار دهید سپسروی آن را با خاک بپوشانید و از چند جای مختلف آنها را آتش بزنید و با محدود کردنهوا سعی کنید آتش ملایم شود. در دمای 500 فارنهایت (260 سانتی گراد) فرایندهایشیمیایی باعث میشود که درجه حرارت چوبهای درحال سوختن افزایش یابد که این امر مصرفهوای اطراف چوبها را بالا برده و کم کم آنها را به کربن تبدیل میکند. این روندشاید روزها طول بکشد، که البته به سوخت مصرفی برای سوزاندن چوبها بستگی دارد. پساز اتمام فرآیند ذغالها را در همان گودال سرپوشیده نگهداری میکنیم چون در مجاورتهوا امکان دارد دوباره شعله ور شوند و به خاکستر تبدیل شوند. کیفیت این نوع ذغالبستگی به نوع چوب مصرفی اولیه دارد.

 

مشخصات چوبهای گوناگون (چوب آتشگیر- خاکستر- چوب سبز)

نوع مثال مشخصات ویژه

چوبهای ریشه دار زیرفون، زبان گنجشک، چوبهای قابل آتش گرفتن درحالتی

بکان، اقطی سیاه، کاج، که سبز هستند. این چوبها برای

سپیدار، تبریزی، استفاده به عنوان کنده پشت آتش،

سپیدار زرد، لاله درختی، کنده های جانبی آتش، و برای پخت

ساسافراس، ترشک درختی، و پز و به عنوان نگهدارنده ظرف

چنار و بلوط درختی. غذا بر روی آتش مناسب هستند.

کنده های مرده کاج. باید بدانیم که اگر پوست خارجی آن آتش نگیرد زبانهمیکشد و به سرعت خاموش میشود مگر اینکه از مقادیر زیادی مواد سوختی استفاده کرد.

چوب سبز. در پاییز و زمستان بهتر میسوزند چون شیره آنها کمتر است.درختانی که درکنار آب رشد کرده اند به سختی میسوزند. درختانی که در ارتفاع زیاد ومناطق خشک می رویند بهتر از درختانی که در خاک مرطوب می رویند، می سوزند.

شاه بلوط. اگر در قطعه های کوچک بریده شود به خوبی می سوزد.

چوبهای آتشن سرو سفید، به صورت ذغالهای مرده می سوزند،

شاه بلوط. به طوریکه هیچ شعله ای ندارند و

بودار هستند و می ترکند.

اقطی، سرو قرمز، شوکران، چوبهایی که دیر آتش میگیرند.

ساسافراس، لاله درختی، بکان

و صنوبر.

کاجهای نرم. چوبهایی که دیر آتش میگیرند.

راش، بلوط و گردوی آمریکایی. هنگام سوخت می ترکند.

چوبهای ریشه دار زبان گنجشک ابی، اقطی، بلافاصله روشن میشوند و زود

گیلاس، نارون، افرا، چنار، خاکستر میشوند.

نارون قرمز و شوکران.

گردوی آمریکایی، زان، افرا، به سختی تکه تکه میشوند.

نحان و نارون

وقتی سبز هستند به راحتی

تکه تکه میشوند

حمل چوبهای نیم سوز

درصورت نبودن کبریت میتوان برای روشن کردن آتش از چوبهای نیم سوزاستفاده کرد. محفظه هایی که برای این کار میتوان استفاده کرد: قوطی حلبی، شاخحیوانات، محفظه های ساخته شده از پوست درختان و یا جعبه ای از چوب سخت درختان.برای این کار محفظه را با خاک نرم پوشانده و روی آن را با خاک برگ بپوشانید. هر ازچند گاهی چوبهای نیم سوز را بررسی کنید و درصورت نیاز آنها را بدهید تا از شدتافروختگی آنها کاسته نشود. اگر به خوبی از آنها نگهداری کنید شاید بتوانید تاچندین روز چوبها را با خود حمل کنید.

خاک برگهای روی چوبها مانع رسیدن هوا به چوبها میشود از جهتی مقداریهوا باید به این نیم‌سوزها برسد و اگر نه به زودی خاموش میشوند.

چوبهای پوسیده

انرژی ذخیره شده در چوبهای پوسیده کاهش می یابد. چوبهای پوسیده خشک بهسرعت آتش گرفته و می سوزند ولی حرارت آنها محدود است. از تراشه های روی چوبهایپوسیده میتوان به عنوان آتش گیرانه استفاده نمود. فرآیند پوسیدن توسط قارچ، با کمکاکسیژن هوا، رطوبت و دمای 60 تا 90 درجه فارنهایت صورت میگیرد. چوبهای کاربردی درمنازل به دلیل خشک بودن نمی‌پوسند.

مهدی کامرانی بازدید : 170 دوشنبه 01 خرداد 1391 نظرات (0)

1- زنی را در خیابان دیدم كه پسربچه ای را به دنبالداشت. از او پرسیدم: این پسر با توچه نسبتی دارد؟ گفت: «او پسرِ پسرم است، برادرشوهرم» ، چطور چنین چیزی ممكن است؟


3- شخصی تخم مرغ را دانه ای 70 ریالخرید و دانه ای 50 ریال فروخت و سرانجام میلیونر شد! چطور چنین چیزی ممكن است؟  
4- حكم اعدام متهمی را صادر می كنند ومضمون «بخشش لازم نیست، اعدامش كنید.» را به امضا، دادستان می رسانند. پس از امضاءدادستان، مأمور اجرای حكم، با تغییری در مضمون، جمله را به صورتی در می آورد كهجلو اعدام متهم را می گیرد، او چه تغییری در جمله بوجود می آورد؟
5- این عبارت را درست بخوانید: گندمفروشا، ارزن آمد نخود آمد ماش فرستادیم برنجش مده، برنجش بده.
7- می دانیم كه در بهشت هر چه بخورنددفع نمی شود، در جهان مادی كدامیك از مثالها و شواهد را می توان یافت كه با آن امرهمسان باشد؟
8- منظور از «كانت واز بود» چیست؟
9- شخصی برای نخستین بار سوار یكخودروی «فولكس واگون» شد و بسوی شهری حركت كرد، درمیان راه خودروی او خراب شدناچار ماشین را به كنار جاده هدایت كردو كاپوت ماشین را بالا زد، ولی با كمال تعجبدید نه ازموتور خبری هست، نه از سیلندر و نه چیز دیگر چطور چنین چیزی ممكن است؟
10- چراغ راهنمایی و رانندگی كه روبرویخیابان است قرمز است، افسر راهنمایی هم در آنجا ایستاده است، با اینحال راننده ایاز چراغ قرمز می گذرد و كسی مزاحم او نمی شود. چطور چنین چیزی ممكن است؟
11- در اتاقی یك زن و شوهر نشسته اند.یكنفر هم در حال خواندن نماز است، نفر چهارم هم روزه دارد. به ناگهان مردی از دروارد می شود، با واردشدنِ او، این زن و شوهر به هم حرام می شوند. نماز آن شخص وروزه نفر چهارم هم باطل می گردد. چطور چنین چیزی ممكن است؟
12- آدرویش، خداداده سه تا میش. یكیشیرش حلال و گوشتش حرام، یكی گوشتش حلال و شیرش حرام و سومی هم گوشتش حرام، همشیرش.
 
13- آمد و رفت، آمد و نرفت، زائید ونمرد، نزائید و مرد! 16- شخصی چگونه – بدون استفاده ازهواپیما- خود را دو ساعته به مشهد می رساند؟17- حضرت آدم و حوا شش چیز در بهشتآوردند كه هر یك از آنها منشأ چیزی شد، آن شش چیز كدامند؟
18- كسانیكه رَحِمِ مادر را ندیده اند9 نفرند، آن 9 نفر چه كسانی هستند؟
19- اكنون چهار تن از پیامبران زندههستند، آن چهارتن كدامند؟


20- از حضرت علی (ع) پرسیدند:
واجب و واجبتر چیست؟ نزدیك و نزدیكتر كدامند؟ عجیب و عجیب تر چیست؟ سخت و سخت ترچیست؟ اگر شما بودید چه جوابی می دادید؟ حضرت علی چه جوابی داد؟


21- كیوان به مهمانی رفت. او می دانستدعوت شدگانِ به مهمانی بر دو گروهند: راستگو و دروغگو. اما هیچیك از آنان را نمیشناخت. از مردی پرسید: دروغگو هستی یا راستگو؟ كیوان پاسخ آن مرد را گرفت. پس ازدو نفر دیگر پرسید كه آن مرد چه پاسخی داد. یكی از آنان گفت كه او دروغگوست ودیگری پاسخ داد كه او راستگوست. كیوان از پاسخ این دو نفر فهمید كه كدامیك از ایندو نفر راستگو و كدامیك دروغگو هستند. او چگونه فهمید؟


22- سه نفر سیاهپوست و سه نفر سفیدپوست می خواهند با قایقی كه بیش از دو نفر گنجایش ندارد از رودخانه ای بگذرند.سفیدپوستها رانندگی قایق را بلدند اما یكی از سیاهپوستها رانندگی قایق را نمیداند. اگر تعداد سیاهپوستها بیش از سفیدپوستها باشد آنها را خواهند خورد. مثلاًنمی توان دو نفر سیاهپوست و یك سپید پوست راتنها كنار هم گذاشت. اما سپید پوستهاآدمخوار نیستند و اگر تعدادشان زیادتر از سیاه پوستها باشد با آنها كاری نخواهدداشت. چگونه می توان این گروه شش نفری را از رودخانه عبود داد، بدون اینكه بههیچیك از آنان آسیبی رسد؟

 

مهدی کامرانی بازدید : 245 یکشنبه 31 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

آدابتلاوت قرآن

1 . قبل از تلاوت قرآن وضو بگیرید

2 . حروف قرآن را بدون وضو لمس نکنید

3 . با  بسم الله الرحمن الرحیمشروع کنید

4 . حضورقلب و توجه به معانی آیات

5 . سجده کردن هنگام شنیدن آیه هایی که سجده دارند

6 . قرآن را با صدای نیکو بخوانید

7 . قرآن را در سطح بالا مانند میز و رحل قرار دهید

8 . هنگام خوانده شدن قرآن به آن گوش فرادهید

9 . نگاه به صفحات قرآن

10 . در آخر تلاوت صدق الله العلی العظیم بگویید

 

 

1







برای مشاهده متن کامل نشریه به ادامه مطلب مراجعه فرمایید
مهدی کامرانی بازدید : 1428 یکشنبه 31 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

بسمه تعالی

زمان:40دقیقه                      آزمون:تاریخ(ازدرس 1تا درس 7)                   تاریخ:22/1/90

نام:...........................                                                            کلاس:سوم...........

نام خانوادگی:...............                                                            شماره دفتری:........

ازبین گزینه ها بهترین گزینه را انتخاب کنید(4نمره)

1- سلسله ی صفوی را چه کسی تاسیس کرد و او از نوادگان چه کسی بود؟

الف)شاه تهماسب-شیخ صفی الدین اردبیلی                 ب)شاه اسماعیل-شیخ صفی الدیناردبیلی

ج  )شاه عباس-گرگین خان                                   د )سلطان حسین-میرزا آقاخان نوری

2- یکی از وقایع مهم زمان شاه عباس چه بود؟

الف)جنگ با عثمانی ها     ب)جنگ باانگلیسی ها      ج)جنگ بااستعماگران پرتغالی       د)جنگ باروسیه             

3- نادر چه مناطقی را تصرف کرد؟

الف)بحرین- قندهار-بخارا-خوارزم                           ب)هند-دهلی-بحرین-خوارزم

ج  )هند-قندهار-بخارا-هرات                                  د)خوارزم-هرات-ابیرود-قفقاز

4- لقب کریم خان چه بود و تنها جنگ خارجی او با کدام حکومت بود؟

الف)لطفعلی خان-عثمانی       ب)وکیل الرعایا-روسیه        ج)وکیلالرعایا-عثمانی       د)وکیل الرعایا-بصره

جاهای خالی زیر را با استفاده از معلومات خود پر کنید(4نمره)

5- پس از قرون وسطی دوره ی جدیدی در تاریخ اروپا پدید آمد که به....................معروف است

6- پس از کریم خان ....................به حکومت رسید و.................... پایتخت خود قرار داد

7- در زمان پادشاهی فتحعلی شاه جنگ های .................... و.................... اتفاق افتاد

8- بر اساس عهدنامه ی ترکمنچای مناطق .................... و.................... به روسیه  واگذار شد

9- حاکمشهر هرات در زمان محمدشاه .................... نام داشت

صحیح و غلط(1 نمره)

10-بنیان گذار فرقه ی بهائی سید علی محمد بود                                صحیح (    )   غلط(    )  

11- امیرکبیر به دستور محمدشاه درحمام فین کاشان به قتل رسید             صحیح (    )   غلط(    ) 

                          ادامه ی سوالات در پشتصفحه

 

سوالات کوتاه جواب(4نمره)

12- امیرکبیر کدام مدرسه را تاسیس کرد؟

13- در زمان محمدشاه چه کسی در فرانسهحکومت می کرد؟

14- قرارداد فین کنشتاین(  (Finkensteinبین کدام کشورها بوجود آمد؟

15- پادشاه هند کدام جواهرات را تقدیم نادر کرد؟

به سوالات زیر جواب کامل بدهید

16- رهبران مشروطیت را نامببرید؟(5/1نمره)

 

17- چرا ناصرالدین شاه امتیازات زیادیرا به بیگانگان می داد؟(2نمره)

 

 

18- اهداف ضد استعماری سید جمال را نامببرید؟(5/1نمره)

 

 

19- چرا نادر به هند لشکر کشید؟(2نمره)

 

 

 

 

تلاش کنیم ندیده ها را ببینیم دیدنآنچه که همه می بینند هنر نیست

 

                                                درتمام لحظات زندگی موفق ومویدباشید

                                                         دبیرعلوم اجتماعی- صابرجبرائیلی

مهدی کامرانی بازدید : 449 یکشنبه 31 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

Explosion 2: صفحه ی 1بسمه تعالی

مدت:30دقیقه                       آزمون:تاریخ(از درس8تاپایان کتاب)           تاریخ:29/1/90

نام:...........................                                                        کلاس:سوم..........

نام خانوادگی:...............                                                       شمارهدفتری:.......   

لطفاسوالات را بادقت بخوانید و بهترین گزینه را انتخاب کنید(4نمره)

1- پس از به سلطنت رسیدن احمدشاه چه کسی نیابت سلطنتاو را برعهده گرفت؟

الف)ناصرالملک         ب)عضدالملک         ج)حسنعلی منصور         د)مهدی بازرگان

2-جلوگیری از فروش نفت ایران یکی از کارشکنی های کدام کشور بود؟

الف)انگلستان            ب)آمریکا               ج)روسیه                     د)فرانسه

3-پس از دکتر مصدق شاه چه کسی را به نخست وزیری منصوب کرد؟

الف)امیراسدالله علم     ب)هویدا                 ج)جمشیدآموزگار            د)قوام السلطنه

4- قیاممردم قم وتبریز به کدام یک از شهرهای زیر کشیده شد؟

الف)کرمان            ب)تهران                 ج)جهرم                       د)مشهد

گزینههای مناسب را با یک خط به همدیگر وصل(     )کنید(2نمره)

5- تصویبکاپیتولاسیون                ناصرالملک

6- اخراج مستشاران                     رضاخان

7- احداث راه آهن                       شهید محمد بخارایی

8- قتل حسنعلی منصور                 حسنعلی منصور

بااستفاده ازمعلومات خود جاهای خالی را پر کنید(4نمره)

9-یکی از حوادث مهم جهان در اولین سال های سلطنت احمدشاه وقوع ....................بود

10-مدرس در تمام دوره های نمایندگی خود به مبارزه با .................... و................ پرداخت و همه جا از منافع مردم حمایت کرد

11-در سال 1318 ه.ش(1939م)با حمله ی غافلگیرانه ی .................. به................... آتش جنگ جهانی دوم افروخته شد

12- در فروردین ماهسال 58 مردم به پای صندوق های رای آمدند وبا اکثریت .................... درصد به.................... رای مثبت دادند

 ادامه ی سوالات در صفحه ی دوم


 


نام:...........................                                                       کلاس:سوم..........

نام خانوادگی:...............                                                       شمارهدفتری:.......   

سوالاتکوتاه جواب(3نمره)

13-چرا فعالیت های سیاسی پس از شهریور 1320 ه.ش (سقوط رضاشاه)گسترش یافت؟(2 مورد)

 

14-انگلیسی ها برای تثبیت موقعیت رضاخان او را چگونه معرفی کردند؟ (2 مورد)

 

15-2 کشور از کشورهای عضو اتحاد مثلث و 2 کشور از کشورهای عضو اتفاق مثلث(متفقین) رانام ببرید؟

 

 

بهسوالات تشریحی زیر جواب کامل دهید

16-در زمان احمد شاه چه کسانی علیه بیگانگان مبارزه میکردند؟(5/1 نمره)

 

17-قبل از شروع جنگ جهانی اول اختلاف اصلی کشورهای اروپایی بر سر چه چیزهایی بود؟(1نمره)

 

18-دو نهاد از نهاد هایی که پس از پیروزی انقلاب تشکیل شد نام ببرید؟(1 نمره)

 

19-چرا دولت آمریکا در سال 56 به سرکوب مردم ونشان دادن خشونت معتقد نبود؟(2 نمره)

 

 

20-3 مورد از اقدامات نخست وزیری هویدارا ذکر کنید(5/1 نمره)

 

 

درمواقع دشوار زندگی انسان های بزرگ به خود سخت میگیرند وانسان های کوچک به دیگران

موفق وموید باشید

       

 

مهدی کامرانی بازدید : 990 یکشنبه 31 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

صفحه 1

بسمه تعالی                      

مدت:30دقیقه                    آزمون:جغرافیا(ازدرس1تا10)           تاریخ: ..../2/90

نام:...........................                                               کلاس:سوم..........    

نام خانوادگی:................                                              شماره دفتری:.......

بهترین گزینه راانتخاب کنید (4 نمره)

1- ﻤﻧﺸﺄ پیدایش شیرکوه چیست؟

الف) گسل                ب)چین خوردگی               ج) ماگما ی درون زمین              د) ماگما           

2- بیشترین زلزله هادر کجا اتفاق می افتند؟

الف) لایه های موازی         ب) لایه های متقاطع         ج)کناره های صفحات پوسته ی زمین      د)هیچکدام    

3- رودها هنگام حرکتبر سطح خشکی ها ممکن است چه ایجاد کنند؟

الف) فشار             ب)  آبشار                  ج) چین خوردگی             د) سیل        

4- خاک کدام قسمت ازسیلاب برای کشاورزی مناسب است؟

الف) آبگیر            ب)مخروط افکنه          ج) آبراهه                     د) گزینه های  الف و ب

جا های خالی را بااستفاده از معلومات خود پر کنید(2 نمره)

5- امروزه برای تهیهنقشه از عکس های .................... و .................... استفاده میکنند

6- گاهی برای استفاده از رودها برروی مسیر آن ها ....................میبندند و به پستی وبلندی های سطح زمین ................... گفته میشود

سوالات کوتاه جواب (4نمره )

7- وسایل مطالعه درجغرافیا (بغیر از کره ونقشه ) را نام ببرید؟(2 مورد)

8- انواع نمودارها رانام ببرید؟(4مورد)

9- انواع مدل هایجغرافیایی را فقط نام ببرید؟(4مورد)

10- بهترین محل خروج ماگماچیست؟(فقط نام ببرید)

 

ادامه سوالات در صفحهدوم

 

صفحه 2

بسمه تعالی                      

مدت:30دقیقه                    آزمون:جغرافیا(ازدرس1تا10)           تاریخ: ..../2/90

نام:...........................                                               کلاس:سوم..........    

نام خانوادگی:................                                              شماره دفتری:.......

به سوالات تشریحی زیر پاسخ کامل دهید

11- درشکل روبرو تاقدیش وناودیس را مشخص کنید(5/0 نمره)     

 

 

12- زمین لرزه چگونهایجاد می شود ؟(1 نمره)

 

13- رسوب ورسوب گذاریرا تعریف کنید؟(5/1 نمره)

 

14- میزان نفوذپذیریآب در زمین به چه عاملی بستگی دارد؟(1 نمره)

 

15- رود چگونه بهوجود می آید؟(1 نمره)          

 

16- سیل چگونه جریانیاست؟(1 نمره)

 

17- فرسایش چیست؟(5/1نمره)

 

18- جزر و مد چیستوبنا به گفته نیوتون بر اثر چه عاملی بوجود می آید؟(5/1 نمره)

 

19- حوضه ی رودچیست؟(1 نمره)

 

 

موفق و موید باشید

مهدی کامرانی بازدید : 473 یکشنبه 31 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

بسمه تعالی                      

مدت:30دقیقه         آزمون:جغرافیا(ازدرس11تاآخر کتاب)           تاریخ: ..../2/90

نام:...........................                                               کلاس:سوم..........    

نام خانوادگی:................                                              شماره دفتری:.......

از بین گزینه های زیربهترین گزینه را انتخاب کنید(3 نمره)

1-کدام یک, از عوامل رشد شهرها نیست؟

الف) مذهب          ب) موقعیتارتباطی         ج) کشاورزی          د) وجود آب

2- اولین شهرها درکجا بوجود آمدند؟

الف) هوانگهو          ب)مصر        ج) دره ی سند               د) بین النهرین

3- کدام یک از عواملموثر در آب و هوای مناطق مختلف جهان نیست؟

الف) باد               ب)ارتفاع         ج) وجود آب ومناطقسرسبز         د) فاصله از مدار استوا

جاهای خالی را بااستفاده از معلومات خود پر کنید (3 نمره)

4- در قطب نما سمتشمال را با حرف .................... جنوب را .................... مشرق را ....................و مغرب را با .................... نشان میدهند

5- یکی از ساده ترینروش برای پیدا کردن جهت های جغرافیایی استفاده از .................... است واولین شهرها در کنار 3 رود .................... و .................... و.................... بوجود آمدند

6- کار اصلی مردم روستا نشین .................... است و محیطجغرافیایی در تعیین .................... نقش اساسی دارند

سوالات کوتاه جواب (4نمره)

7- انواع مهاجرت رانام ببرید؟(2 مورد)

8- دلایل مهاجرت رابدون مثال نام ببرید؟(4 مورد)

9- آلودگی شهرهای بزرگرا نام ببرید؟(2 مورد)

10- 2 مورد از عواملدفع جمعیت و 2 مورد از عوام جذب جمعیت را نام ببرید؟

 




 

ادامه ی سوالات درصفحه دوم  

 بسمه تعالی                      

مدت:30دقیقه                    آزمون:جغرافیا(ازدرس1تا10)           تاریخ: ..../2/90

نام:...........................                                               کلاس:سوم..........    

نام خانوادگی:................                                              شماره دفتری:.......

سوالات تشریحی

11- مهاجرت چیست؟/1نمره)

 

12- نصف انهارچیست؟(1 نمره)

 

13- مدار چیست؟(5/1نمره)

 

14- مختصات جغرافیاییرا تعریف کنید؟(1 نمره)

 

15- انواع روستا رانام برده و یکی را به دلخواه تعریف کنید؟(5/1 نمره)

 

16- زیست بوم چیست ؟(5/1 نمره)

 

17- چرا امکان رشدگیاه در مناطق قطبی وجود ندارد؟(5/1نمره)

 

 

18- هوا چیست  و وضع هوا در هرجا بر اساس چه عواملی نعیین میشود؟(1 نمره)

 

 

 

موفق و موید باشید

مهدی کامرانی بازدید : 177 یکشنبه 31 اردیبهشت 1391 نظرات (0)
مهدی کامرانی بازدید : 283 شنبه 30 اردیبهشت 1391 نظرات (1)

دانستنیهای علم نجوم و فضا (بـــــــسیار جالب)

اولین بار كدامسیاره كشف شد؟ اولین مرد یا اولین زنی كه به فضا رفت ، چه كسی بود؟ وزن انساندرفضا چقدر خواهد بود؟ اگر به دنبال یافتن پاسخ این پرسشها و یا به جستجوی دانستنی‌هایجالب ، در مورد فضا و علم نجوم هستید ، روی ادامه مطلب كلیك نمایید.

آیااولین ستاره شناس تلسکوپ داشت؟
تالس ستاره شناس بزرگ یونان قدیم توانست از یک خورشید گرفتگی که در سال
۵۸۵ قبل از میلادرخ می داد با خبر شود و این ۲۰۰۰ سال قبل ازاختراع تلسکوپ بود. اختر شناسان قدیمی به جای تلسکوپ وسایلی برای اندازه گیریسیارات ، خورشید و ستارگان داشتند.

چهکسی کشف کرد که زمین به دور خورشید می چرخد؟ سالهای بسیاردور، حدود ۲۶۰ سال قبل ازمیلاد مسیح آریستار خوس ستاره شناس یونانی گفته بود که زمین به دور خورشید میچرخد، اما بیشتر مردم نمی توانند باور کنند که زمین حرکت میکند. تا اینکه در سال ۱۷۲۸ میلادی حدود ۲۰۰۰ سال بعد معلومگردید که او حقیقت را گفته است. جیمز برادلی ستاره شناس انگلیسی ، با بکار بردنتلسکوپ بسیار بزرگ مشاهده کرد که ستارگان بسیار کند حرکت میکنند و بنابراین زمینبه دور خورشید می چرخد.

چه کسی کشف کرد زمین گرد است؟
زمانی که کشتی از ساحل دور می شد این طور به نظر می رسید که افق ناپدید می گردد ومردم به همین دلیل می اندیشیدند که...
 

برای دیدن متن کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید

تعداد صفحات : 2

درباره ما
امیدوارم از این وبلاگ بهره کافی را ببرید . لطفا برای استفاده بهتر از وبلاگ٫ به راهنمای وبلاگ(اولین مطلب) مراجعه فرمایید. با تشکر - مهدی کامرانی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    به نظر شما قهرمان فصل 91-92 ایران چه تیمی خواهد بود؟
    آیا از وبلاگ راضی هستید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 47
  • کل نظرات : 55
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 1
  • آی پی دیروز : 48
  • بازدید امروز : 3
  • باردید دیروز : 52
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 60
  • بازدید ماه : 105
  • بازدید سال : 974
  • بازدید کلی : 134,937
  • کدهای اختصاصی
    چاپ این صفحه

    انجمن آگهی بهترین کد قالب وبلاگ

    قالب و کد وبلاگ تاپ بلاگین

    قالبوبلاگکد وبلاگآگهیانجمن